کاهش ۴٠ درصدی تولید محصول انجیر در بردسکن

 علیرضا مهمیز عنوان کرد: سطح زیرکشت باغات انجیر بردسکن ۲۰۰ هکتار است که ازاین میزان ۱۸۰ هکتار آن بارور است.

 مدیر جهادکشاورزی بردسکن گفت: شهرستان بردسکن قطب تولید محصول انجیر در خراسان رضوی و در کشور منحصر به فرد است که براثر سرمازدگی سال گذشته و گرمای بیش از حد هوا و خاموشی چاه موتور‌های کشاورزی تولید این محصول را در بردسکن نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داد.

وی اشتغال زایی در محصول انجیر را در هر هکتار ۱۲۰ نفر روز اعلام کرد و گفت: ۲ هزار و ۱۶۰ نفر روز اشتغال زایی دارد.

مهمیز گفت: سایبان در باغات، صنایع تبدیلی و فرآوری، پایین بودن قیمت نسبت به هزینه‌ها، تنش آبی و خاموشی چاه موتور‌های کشاورزی، بسته بندی و بازاریابی مناسب برای صادرات و بیمه از مشکلات این محصول در امر تولید است. 


منبع: https://www.yjc.news/fa/news/8212884/%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%DB%B4%D9%A0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%A7%D9%86%D8%AC%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%B3%DA%A9%D9%86

مدیر جهادکشاورزی بردسکن ارقام مهم انجیر را سبزه، زرد پیازی، سیاه و سرخ بیان کرد و گفت: رقم تجاری مرغوب انجیر سبزه است که ۶۰ درصد به صورت تازه خوری و ۴۰ درصد به صورت خشکبار مصرف می‌شود.

وی اظهارداشت: سال گذشته به طور میانگین از هر هکتار ۳ هزار کیلو گرم محصول انجیر برداشت می‌شد که متاسفانه امسال این رقم به هزار و ۸۰۰ کیلو گرم کاهش پیدا کرده است و پیش بینی تولید ۳۲۴ تن می‌باشد که با احتساب قیمت هر کیلو گرم ۱۵ هزار تومان ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان در آمد اقتصادی انجیرکاران می‌باشد.

وی با بیان اینکه برداشت محصول انجیر از نیمه مردادماه شروع می‌شود گفت: برداشت انجیر تا زمانی که در پاییز درختان دچار سرمازدگی شوند ادامه دارد.