سقف وافل چیست و چه ویژگی دارد؟ + کاربرد و نحوه ساخت | elitarchgroup

حذف بلوک های ماندگار در سقف ( از جمله پلی استایرن) به عنوان عامل تخریب محیط زیست بعد از تخریب ساختمان و همچنین قابل بازیافت بودن قالب های وافل، کمک شایانی در ساخت ساختمان دوستدار محیط زیست می نماید. همان‌طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، سقف وافل یکی از بهترین تجهیزات برای ساخت‌و‌ساز به‌حساب می‌آيد. درواقع ازآنجایی‌که وزن سقف وافل بسیار کم است، فشار کمتری را نسبت به دیگر تجهیزات ساخت‌و‌ساز به بنای آن وارد می‌کند. پس از به اتمام رسیدن قالب‌ریزی، نوبت به مرحله آرماتوربندی می‌رسد. این مرحله باید به صورت دقیق و بر اساس نقشه اجرایی صورت گیرد. ابتدا باید میلگرد‌های تقویتی و اصلی در قسمت پایینی تیرچه‌ها اجرا شوند؛ سپس نوبت به اجرای کلاهک‌های برشی و تیر‌های مدفون سقف می‌رسد.

  • ویژگی‌های سقف‌های وافل نه تنها از نظر سازه‌ای و اجرایی، بلکه از نظر معماری نیز قابل بررسی است.
  • ما در ادامه برخی از مزایا و معایب این سقف را خدمت شما بیان کرده ایم تا پروسه تصمیم گیری برای شما ساده تر شود.
  • برای جلوگیری از حرکت قالب های وافل پس از مونتاژ و قرارگیری آنها بر روی پروفیل ها می توان از میلگرد دوشاخه یا اصطلاحا U شکل استفاده کرد که هزینه آنها مقداری زیاد است.
  • • سقف‌های وافل ایمنی ساختمان را به‌طور شگفت‌انگیزی افزایش می‌دهند که یک مزیت مهم برای آن‌ها به‌حساب می‌آید.
  • پیشنهاد و انتقادات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

سقف وافل یکی از انواع سقف های بتنی است که علاوه بر ظاهری شکیل، مزایای اقتصادی و فنی بسیاری را نیز داراست. برای اجرای این نوع سقف از قالب وافل استفاده می شود که وزن مرده سازه را به مراتب کاهش می دهد و نمای زیبایی در سطح زیرین سقف ایجاد می کند. اجرای سقف وافل به علت ایجاد استحکام کافی در متراژ بالا، تعداد ستون‌ها را کاهش داده و این موضوع در کاهش هزینه‌های پروژه تأثیر دارد.

او روشی را پیشنهاد داد که بر اساس طراحی دال یک طرفه با تکیه گاه ساده و بر اساس اصول طراحی الاستیک و روش مقاومت نهایی بنا نهاده شده بود. • این نوع سازه برای سقف هایی که در ارتفاع بالا هستند، وسیع هستند و امکان ستون گذاری برای تحمل بار را ندارد بسیار مناسب است. ترجیح داده می­شود ستون ها در سازه ها با سقف وافل داخل دیوار قرار کناف بگیرند.

طراحی سقف وافل

استفاده از این سقف در حالت یک طرفه و دوطرفه می تواند در حالت وجود تیر های میانی طراحی و اجرا شود. اجرای اسکلت فلزی بدون تیر میانی اجرا را آسان­تر و اقتصادی­ تر کند. شرکت اندیشه بنای حاتم (شماره ثبت 3524) با نام تجاری “حاتم بنا” متشکل از نخبگان علمی و عوامل اجرایی مجرب و دارای تجربه گران بها در صنعت ساختمان و شناخت کامل از انواع مختلف سقف ها و اسکلت ها می‌باشد. طراحی سقف وافل منطبق بر ضوابط مقررات ملی ساختمان توسط نرم افزار‌های متداول طراحی سازه انجام می‌پذیرد. در طراحی سقف وافل باید ضوابط مقاومت، انتقال بارهای لرزه‌ای، کنترل ارتعاشات، کنترل خیز و… به درستی در نظر گرفته شود. یکی از مواردی که کارفرمایان می‌بایست در هنگام تهیه نقشه‌های سازه توجه نمایند استفاده از مهندسان طراح سازه‌ی خبره که سابقه بالایی در طراحی ساختمان با سیستم سقف وافل دارند می‌باشد.

نحوه اجرای سقف وافل

سقف وافل چیست و چه ویژگی دارد؟ + کاربرد و نحوه ساخت | elitarchgroup