آش ماست، غذای محلی مردم غرب خراسان

این آش به ‏صورت سرد سرو می ‏شود و معمولا کنار آن، سر سفره، کوکوسبزی هم گذاشته می‌شود.

روش تهیه آش ماستی سبزوار به شرح زیر است:

مواد لازم برای آشپزی برای ۴ تا ۶ نفر:

اسفناج خرد کرده را با مقداری آب جوش نیم‏ پز کنید.

نعنا ۵۰ گرم

اسفناج یا برگ چغندر ۵۰۰ گرم

رشته ۲۰۰ گرم

نمک و فلفل به ‏میزان لازم

ماست پُرچرب ۵۰۰ گرم

تهیه و مصرف آش ماست در سبزوار به فصل و موقعیت خاصی از سال اختصاص ندارد و از آنجایی که مواد اولیه آن، نظیر سبزی، ماست و رشته، تقریبا همیشه دردسترس است، تهیه این غذا نیز در تمام ایام سال برای علاقه‌مندان میسر است.

سپس رشته را به آن اضافه کنید.

 انرژی کل: ۱۲۵۰ کیلو کالری


منبع: https://www.yjc.news/fa/news/8306051/%D8%A2%D8%B4-%D9%85%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%BA%D8%B1%D8%A8-%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86

بعد از آن که رشته نرم شد، تره و نعنا تازه را داخل مخلوط کن بریزید و برای آن که بهتر مخلوط شود چند قاشق ماست اضافه کنید.

سپس مخلوط سبزی و ماست را به آش اضافه نموده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید و در همین لحظه شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود.

طرز تهیه:

آش ماست سبزوار از آن دسته غذاهاست که در مناسبت‌های مذهبی به عنوان یک غذای نذری هم طبخ و توزیع می‌شود.

تره ۱۵۰ گرم