ساطری پلو، غذای اصیل مشهدی
انتشار: آذر 26، 1401
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

ساطری پلو، غذای اصیل مشهدی

ساطری پلو یکی از غذا های اصیل ایرانی است و اصالتی خراسانی دارد. ساطری پلو جزو غذا های مجلسی خراسان رضوی می باشد و اگر تمایل به خوردن غذا های شیرین دارید حتما از طعم این غذا لذت خواهید برد.

گوشت چرخ شده مخلوط گوسفند و گوساله ۲۰۰ گرم
کره ۲ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد
برنج ۳ پیمانه
هویج خلالی ۵۰۰ گرم
زعفران دم شده به میزان لازم
کشمش پلویی ۱ پیمانه
روغن، نمک به میزان لازم

نوعی پلو که در لا به لای آن هویج، زرشک، گوشت چرخ کرده و برخی اجزای دیگر به چشم می خورد.

مرحله چهارم آماده سازی برنج:
برنج پیمانه شده را می شوییم و به مدت ۲ ساعت با آب و نمک خیس می کنیم. حالا قابلمه آبی را روی حرارت می گذاریم تا به جوش آید، سپس نمک و برنج را داخل آب جوش ریخته و بعد از اینکه برنج پخت آبکش کرده و روی آن آب ولرم می ریزیم.

مرحله دوم آماده سازی کوفته ریزه:
تابه مناسبی را روی حرارت می گذاریم و داخل آن روغن می ریزیم حالا از گوشت به اندازه یک فندوق برداشته و بین دو دست شکل می دهیم و داخل تابه می چینیم و زمان می دهیم تا کوفته ریزه ها کاملا پخته شود.

مواد اولیه مورد نیاز جهت تهیه ساطری پلو:

مرحله پنج دم کردن ساطری پلو:
داخل قابلمه مناسبی را کمی روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را می چینیم حالا به صورت لایه ای از برنج آبکش شده، کشمش و هویج و کوفته ریزه ها داخل قابلمه می ریزیم تا مواد تمام شود سپس دم کنی گذاشته و برنج را دم می گذاریم.

مرحله ششم سرو ساطری پلو:
زمانیکه برنج دم شد ۲ قاشق غذا خوری کره ذوب شده را با باقی مانده زعفران روی برنج می دهیم و برنج را داخل ظرفی زیبا ریخته و با کشمش، هویج و کوفته ریزه تزیین و نوش جان کنید.



منبع: https://www.yjc.news/fa/news/8310226/%D8%B3%D8%A7%D8%B7%D8%B1%DB%8C-%D9%BE%D9%84%D9%88-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D9%85%D8%B4%D9%87%D8%AF%DB%8Cمرحله اول آماده سازی گوشت:
پیاز را رنده کنید و به همراه نمک، فلفل، کمی زعفران و گوشت چرخ شده بیفزایید و همه مواد را با هم ورز دهید تا گوشت بافتی منسجم پیدا کند.

مرحله سوم آماده سازی هویج:
هویج را پوست گرفته و به شکل خلال های ظریفی برش می دهیم حالا تابه ای را با کمی روغن روی حرارت می گذاریم و هویج ها را داخل تابه خوب تفت می دهیم تا کمی نرم شود سپس زعفران و کشمش را افزوده و بعد از تفت کوچکی از روی حرارت بر می داریم.


طرز تهیه: